Uppfödning av Irländsk Röd Setter

 

 

 

Nyheter 2009

 

 

25 AUGUSTI - PALOMA BIS PÅ ISF VALP/JUNIOR/UNGHUNDSDAGEN!!

Ja, vem hade trott att det skulle gå så? Paloma har precis gått in i unghundsklass, så jag tänkte att det skulle bli en tuff match till helgen, då hon fortfarande är väldigt ung. Men men, det gick över förväntan. Hon lyckas med konststycket att ta hem hela tävlingen och bli Best in Show! Vi är så glada över detta, att fler än vi faktiskt tycker att hon är riktigt fin, det värmer väldigt. Även denna gång var det Ann Paleski som ställde den lilla duvan, och de var så fina att se på. Paloma flög fram i ringen, med driv i steget och ett högt buret huvud. Hon såg väldigt stolt ut, för att inte tala om hur vi, de stolta ägarna, måste ha sett ut.

Efter en lång helg så avslutade vi med bad i sjön. Jag tycker att det är viktigt att man låter hundarna avsluta tävlingsdagen med bara roliga saker, som spring och bad. Och jag lovar att de hade väldigt roligt allihop.

Lite bilder från helgen, vinnarfotot taget av Katarina Hansson, resten är tagna av mig. Med på bilderna är hela tjocka släkten, (nja kanske inte men ändå) hundar som tillhör Ann och Catrin.

Foto: Katarina Hansson
Från vänster: Ann Paleski och Paloma, Lena Fosselius-Petersson som dömde, Kikki Dyrendahl med Hot Sensation's Joy Of My Life (BIS-2)
 
 
Paloma
 
Trots att vi ordnat så att det fanns skugga så envisades Paloma med att ligga i solen.
 
 
Avslut på helgen!
 
 

 

14 AUGUSTI - SOMMAREN SOM GÅTT OCH VI HAR ÄNDRAT PÅ VÅR SIDA!

Ja, nu har nästan hela sommaren gått och som ni ser har vi passat på att ändra lite på sidan.

 Vi har tävlat lite grann med varierande resultat. För Chiquita har det inte gått enligt förväntan men Paloma har visat framtassarna i sommar. Men så har hon ju också tävlat med sin favorit Ann Paleski. Det är nästan så att man blir avundsjuk på denna dyrkan...Paloma ÄLSKAR sin uppfödare, hmm. Jag kanske låter bitter men det är jag inte, inte alls, men jag blir en aningens  irriterad när hundskrället inte vill följa med mig hem efter att vi varit hos Ann och fikat! Jag trodde att hundar var lojala varelser, men den boken har Paloma missat att läsa tydligen. Så, de sista gångerna har dessa två sprungit i ringen och det har verkligen sett ut som att Paloma haft riktigt roligt ihop med Ann. Jag tror faktiskt att det kan vara så att Ann tycker om den lilla apan hon med!!

Vi har inte bara tävlat, utan vi har även varit på en underbar semester. Vart reser man när man har tusen hundar hemma? Det är inte lätt att placera ut alla bara för att man ska på semester, så då får man se till att semestra i Sverige, så att vovvarna kan följa med helt enkelt. Så, höga kusten fick det bli i sommar...95 mil från Göteborg. Då det var en väldigt lång bilresa så fick gamlingen Rico stanna hemma med Chiquita och mamma. Höga kusten var ett underbart ställe, vackert så att man storknar, och hundarna verkade tycka det var toppen de med. Det är förståss inte så konstigt då vi var ute och vandrade mest hela dagarna. Vi passade på att hälsa på Kristina och Tore Brännlund på kennel Cherry Blooms, som bor uppe vid Örnsköldsvik. Alla hundar kom jättebra överens , och det var roligt att få träffa både människor och vovvar live. Man har ju liksom bara setts och pratat över nätet innan. Tack både två för en trevlig kväll och för att vi fick chansen att träffa den mycket specielle Pling-Plong!

I övrigt så har vi haft lite besök av Axl,  M-M L Shakespeare och vi passade på att ta lite nya uppställningsfoton på honom. Gå gärna in och titta på hans sida, se länken ovan.

Ja det var allt för idag, här nedan ser ni lite foton från vår härliga semester.

Paloma och jag vid Slåttsdalsskrevan

Amigo
 
 
De är sura för att jag band fast dem....vi var väldigt högt upp och det stupade rätt ner!
 
Alltså så här stupade det!!! Vi var uppe på toppen till vänster, så det kanske är naturligt att vi inte lät hundarna springa lösa?!
 
Bad vid Rotsidan, Östersjön.
 

 


 

6:e JUNI - SKK VÄNERSBORG.

Det var länge sedan vår lilla Chiquita tävlade, men nu var det dax igen! Trots kallt väder och några regnskurar var vi på gott humör, och Chiquita likaså. Jag tror att jag strålade mer än hunden i ringen. Det kändes så bra att vara inne med henne igen, det var så länge sedan då vi tagit beslutet att låta henne vila i år. Men som ni förstår så har vi ändrat oss igen, hon är för fin just nu för att låta henne bara gå hemma och skrota. I lördags så fullkomligt flög Chiquita fram i ringen, så som hon gör när hon är på topp, och jag hade nästan svårt att hänga med. Hon vann öppenklassen till vår stora glädje och blev 3:a bästa tik i konkurrensen! Hon blev slagen av Palomas syster Amy (2:a bästa tik) och Barbros (Kennel Discovery) Siofra (1:a bästa tik). Det är två mycket bra tikar, så det kan vi nog leva med, att bli slagen av dem!

Skämt åsido, vi åkte hem med gott humör, och känslan av att det varit en bra dag, med mycket trevlig stämning på tävlingen. Jag hade dock träningsvärk dagen efter, jag hade ju sprungit med en hane ("Loke", Dubliner Tullamore Dew, som jag tävlar med åt en vän), en unghundstik (Highland Flowers Queen of Roses "Sissi", som Ricos uppfödare äger), vår Chiquita, en avelsgrupp (Magnus avelsgrupp) och två uppfödargrupper (Dubliner + Honeygardens). Det kändes i armarna dagen efter vill jag lova. Men det fanns några vänliga själar som fotade i lördags, så lite bilder fick vi iallafall, trots att jag inte hann ta några själv.

 

Foto: Annika Liikanen, kennel Aidamos
 

25:e  MAJ - PALOMA (Dubliner Mac Minmin)  ÄR RÖNTGAD MED A PÅ HÖFTERNA!!!

Ja, så var den nerviga dagen här, HD-röntgen! Paloma hade fyllt ett år och en dag, då det var dags för röntgen. Palomas bröder Mio och Pascal hade också fått tid för röntgen samma dag. De tre plåtarna såg bra ut, men man vet aldrig vad SKK säger, och det är de som har sista ordet. En vecka fick vi vänta, för att sedan gå in på SKK's webb en morgon och mötas av superresultaten, Paloma och Pascal fick A och Mio B. Vi är supernöjda med detta, det är så skönt att av tre röntgade syskon så är det tre fria...och fler hoppas och tror vi att det kommer bli i framtiden. VI är så glada över att vår underbara Paloma förhoppningsvis kommer att bli mamma i framtiden. Vi älskar denna dam, hon är vacker som en dag, ursött  huvud, stark överlinje, plan i korset, rör sig fantastiskt, massor av mörk päls och är ljuvlig till sättet. (intensiv men ack så rolig)

Just nu är Paloma i spökåldern, och vi bara går och väntar på att hon ska börja löpa så att hon blir som "folk" igen. Det är konstigt hur stenbumlingen som man gått förbi varje dag i ett år helt plötsligt kan bli jättefarlig?! De andra i flocken tycker att hon är löjlig och fnyser lite åt hennes idéer. Jag tror nog att de också hoppas på att hennes hormoner ska stabiliseras nu, så att de får lugn och ro!

Vill passa på att önska alla i Dubliners Mac-kull grattis i efterskott på ettårsdagen, det är inte klokt vad tiden går fort när man har roligt!

Paloma 1 år gammal med sin favorit, Ann Paleski
 
 

30:e MARS

 

-Samba är inte dräktig!

Tyvärr så visade ultraljudet att vår Samba inte var dräktig. Vi är besvikna över detta men försöker igen nästa år! Sådant är livet, ibland gör man allt rätt men det går inte vägen ändå. Men Samba är ung och har all tid i världen att få fina bebisar, och det ser vi fram emot!

-Paloma har tävlat!

Paloma har tävlat i ISF Värmland med mycket bra resultat. Vi är supernöjda med en andraplacering i juniorklassen med CK. Det var en väldigt stor klass på lördagen och Paloma har ju precis gått in i juniorklassen, så vi visste att det kunde gå precis hur som helst. Men hon skötte sig ganska bra, bråkade lite med mig i ringen dock, hon ville inte stå still. Det kan bero på att vi var i ett icke uppvärmt ridhus med minusgrader, och att det luktade häst överallt. Jag intalar mig det iallafall, för i annat fall beror det på trotsåldern, och det är INTE kul om den har börjat. Suck, man glömmer från hund till hund hur jobbig denna period är i hundens liv! Man måste ha tålamod, tålamod och åter tålamod!

Värmland ja, Palomas bror Mio vann juniorklassen för hanarna (med Ck förståss), fick sin första premie (10 månader gammal) och blev placerad som 4:e bästa hane!! Ett jättegrattis till Ann Paleski (kennel Dubliner) som har denna juvel, han är helt underbar! Grattis även till Pammies BIS-vinst (Sambas mamma).  Pamsie-plumsen visar mer och mer vad hon går för, vi är stolta över att ha en dotter till en så vacker och kramig tik (Samba är mycket lik som mamma vad det gäller kramigheten och önskan att vara nära, nära, nära!

 
 
 
Paloma i ringen!
 

10 FEBRUARI - SAMBA OCH VIGGO HAR HAFT EN DATE!

Ja, då var det äntligen dax för en valpkull igen efter 4 långa år! Vår älskade Samba ska förhoppningsvis få bli mamma vecka 15 om allt går vägen! Vi har länge tittat på "Viggo", Clonageera Starstrider by Cataluna, så efter att ha frågat Lena Årgard ( kennel Applegrove )om vi fick lov att använda hennes hane så var det bara att vänta till höglöp och bege sig till Uppsala. Vi tycker att Viggo är en flott hane, med underbart vackert huvud och massor av päls, och med bra höftledsstatistik.

Vi fick möjlighet att umgås med Viggo ett par dagar under parningen, och vi blev förtjusta i hans sätt. Han är en go, lugn och alltid glad hund som älskar att kramas och Samba är ju inte direkt någon deprimerad fröken. Hon är ganska så intensiv också som ni kanske har förstått (och alltid glad, glad, glad ), så Viggos lugn är precis vad vi behöver! Tack Lena för att vi fick "låna" din fine pojke, nu håller vi tummar och tår (och några tassar också) för att det har tagit sig, och att vi får valpar i huset igen, de är mycket efterlängtade!


PALOMA BIR-VALP I GÖTEBORG 3:e JANUARI OCH 4:e JANUARI!!

Januari 2009
 
Paloma och brorsan Pascal
 
My Dog show i Göteborg är en tävling vi varje år är med i. Detta året skilde sig inte från tidigare år, utom på en punkt, Chiquita skulle inte tävla utan det skulle Paloma stå för i år! Allt var klart kvällen innan, hund badad och trimmad, kläder strukna, utställningsväskan packad. En god vän skulle åka in med mig på morgonen, och jag skulle hämta henne 7,40. Gissa om paniken var fullständig i vårt hem, när telefonen ringer 7,45 (min vän undrade vart jag var) och jag fortfarande ligger och sover! Klockan hade inte ringt, och jag hade njutit av min första sovmorgon på länge! 2 timmar efter planerad uppgång, så rusar jag upp i panik, skriker till min stackars sambo att slänga sig upp ur sängen för att rasta Paloma medan jag sliter på mig kläderna! Jag tänkte för mig själv att detta kommer aldrig att gå vägen idag, om dagen börjar på detta sätt. Men, en halvtimme senare var jag på mässan, bara för att upptäcka att köerna in gick hela vägen in i parkeringshuset, och hur mycket jag bönade och bad fick jag inte gå före i kön. Så det var bara till att SPRINGA runt mässan för att ta sig in vid huvudingången! Paloma tyckte att hela alltet var väldigt roligt, att jogga med matte i stan, kul! Jag hann iallafall, och som ni ser här ovan så gick det kanonbra! Hon blev BIR-Valp, och som ni förstår är vi väldigt glada över detta. Hon skötte sig väldigt bra i ringen och vi hade båda roligt!  Hennes bror Pascal blev BIM-valp, också han en mycket fin kille! I stora finalen blev vi tyvärr utkastade, det var en småhundsdomare som dömde BIS och då är det svårt att få fram sin setter. Fem små hundar var det som blev placerade denna dag, och de stora fick tyvärr inte plats på prispallen!
 
På söndagen lyckades jag ta mig upp i tid, hann till och med att titta lite på Border Terrier bedömningen (vilka charmiga hundar de är). Paloma blev BIR även på söndagen, och vi fick springa i stora ringen även denna gång! Hon verkligen älskar att synas, lilla Paloma. Högtalare och spotlights var inte något hon hade ont av, det är det bara matte som har, läskigt! Tyvärr var det en repris från dagen innan, ingen BIS placering idag heller. Men vi är mer än nöjda, detta var Palomas första stora tävling och vi hade inte räknat med att det skulle gå så bra! Hoppas att 2009 fortsätter i samma anda, vi vill ha fler bra placeringar med lillan!
 
OCH
 
RICO HAR FYLLT HELA 12 ÅR!
 
Rico är sugen på pannkakstårta med nötfärs och tolv broccolibuketter!
 
 
Fler som är sugna till exempel Samba och Chiquita!
 
 

Gammelmannen har fyllt 12 år! Vem hade trott det? Inte vi iallafall, otursfågeln har lyckats med konststycket att bli så gammal. Då han fyller den förste januari så är han alltid lite groggy på sin födelsedag....ja av lugnande förståss, inte av alkohol! Han har alltid varit extremt skotträdd, så varje tolvslag har han och jag firat i badrummet (det är där han är tryggast). Detta har vi gjort sedan jag köpte honom, man kan kalla det en tradition som för andra utomstående kan verka konstig, men som de flesta hundägare med skotträdda vovvar, så lämnar jag inte bort min älskling den värsta dagen på året. Detta året var han dock så avslappnad att han faktiskt kunde fira tolvslaget i vardagsrummet tillsammans med alla andra (jag tror att han börjar bli lomhörd) Jag är så glad att inte någon av de andra hundarna blivit skotträdda, de bryr sig inte överhuvudtaget!

Hans födelsedag ja! För första gången gjorde jag en pannkakstårta till Rico, med köttfärsfyllning och leverpastej/broccoli topping (han älskar broccoli, han har ju blivit lite senil på äldre dar). Andra hundkompisar kom på besök, med paket som sig bör. Jag brukar faktiskt inte ha kalas för mina hundar, men denna gången tyckte jag att det var speciellt. 12 år är en hög ålder för alla hundar, men en extremt hög ålder för min Rico....han är som en katt, han måste ha 9 liv med tanke på allt han gått igenom! Tack Rico för dessa tolv år, de har varit helt galna...fyllda med skratt och gråt och tandagnisslan! Vi är tacksamma för varje dag vi får med dig!

 

2008»